LifestylePrevenirea afecțiunilor cardiovasculare – cunoscute drept afecțiuni cardiace

Prevenirea afecțiunilor cardiovasculare – cunoscute drept afecțiuni cardiace

Organizația Mondială a sănătății enumeră bolile cardiovasculare ca principala cauză de deces în lume. În 2017, acestea au provocat aproximativ 17.8 milioane de decese la nivel mondial. Există anumiți factori care sporesc semnificativ riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare, printre care amintim fumatul, diabetul, tensiunea arterială ridicată, obezitatea, poluarea aerului, dieta nesănătoasă, consumul excesiv de alcool, sedentarismul și colesterolul LDL ridicat.

Ce se include în afecțiunile cardiovasculare?

Bolile cardiovasculare pot fi cele ale inimii și afecțiuni ale vaselor de sânge. Acestea se datorează adesea aterosclerozei. Aceasta apare atunci când grăsimea și colesterolul se acumulează în pereții vasului de sânge (artera), iar acumularea poartă denumirea de placă. În timp, ea poate îngusta vasele de sânge, provocând probleme în tot corpul. Dacă o arteră se  îngustează, acest lucru poate duce la un atac de cord sau accident vascular cerebral. În ceea ce privește prevenția, pe lângă măsuri pe care le vei vedea în acest articol, se pot administra și suplimente alimentare (vezi produse și prețuri), care mențin și susțin sănătatea inimii.

Ce putem face pentru a diminua apariția acestor boli?

1. Alimentație sănătoasă și activitate fizică

Mâncați alimente proaspete și variate, inclusiv fructe și legume zilnic. Reduceți sau eliminați complet gustările nesănătoase, precum cele de tip fast food, covrigei, biscuiți, produse bogate în zaharuri. Este recomandat să ne ferim și de băuturile răcoritoare zaharoase, indiferent dacă sunt acidulate sau nu. De asemenea, limitați cantitatea de sare, mezeluri, grăsimi, precum ar fi untura sau uleiul.

Efectuați o activitate fizică regulată, deoarece chiar și simplul mers pe jos este un excelent antrenament benefic sănătății inimii. Includeți alte activități sportive, în funcție de preferințe și indiferent de intensitate, practicarea regulată generează un impact pozitiv asupra sănătății.

2. Reducerea consumului de tutun și băuturi alcoolice

Evitați consumul de tutun, precum și expunerea la fumul de țigară. Eliminați excesul de băuturi alcoolice, deoarece acest obicei poate slăbi mușchiul inimii, cauzând deteriorări ale stării de sănătate și chiar moartea.

Nu este niciodată prea târziu să renunțați la fumat sau la alcool. Ambele conțin substanțe care provoacă dependență și sunt extrem de dăunătoare, contribuind la creșterea frecvenței cardiace și a tensiunii arteriale, dar generează și alte numeroase afecțiuni cardiovasculare. Fumatul, de exemplu conduce la îngustarea pereților arterelor, iar de la această condiție și până la afecțiuni incompatibile cu viața nu este decât un pas.

3. Controlul stresului, hipertensiunii arteriale și diabetului

Este recomandat să învățăm cum să ne gestionăm perioadele stresante, precum și controlul tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge. Obezitatea este un factor care contribuie la apariția numeroaselor probleme de sănătate, printre care și afecțiunile cardiovasculare. Ce putem face pentru a diminua aceste riscuri? Să ținem sub control valorile colesterolului, deoarece valori mari ale LDL-ului (colesterolul „rău”) cauzează frecvent îngustarea arterelor, care generează probleme grave. În magazinul online Eherbal regăsești produse care te ajută în diminuarea colesterolului, dar pe lângă acestea, este absolut necesar ca dieta ta zilnică să fie cât mai săracă în grăsimi, zaharuri, alcool, tutun. Cumpătarea alimentară este un aspect pe care ar trebui să îl adopți zilnic, împreună cu eliminarea obiceiului de a fuma. Nu uita, de asemenea, să faci mișcare zilnic și să controlezi frecvent valorile colesterolului, ale tensiunii arteriale și pe cele ale glicemiei.

Cele mai recente știri

Descoperă Cazarea Ideală în Regim Hotelier in zona Constanta si Mamaia

Când vine vorba de cazare în Constanța, Apartament Resort oferă soluții perfecte pentru o experiență confortabilă și lipsită de...

Protejează-ți Drepturile cu Ajutorul Avocatului Ramona Tătarici

Când te confrunți cu probleme juridice, alegerea unui avocat competent este una dintre cele mai importante decizii pe care...

Pregătirea pentru Venirea Bebelușului: Sprijin, Educație și Îndrumare cu Centrul 9Luni și Curs Puericultură

Venirea pe lume a unui copil este un moment unic și special, plin de emoție, dar și de provocări....

Mutări Profesionale de Pianine și Transport Sigur cu Enache Mutări

Mutări Profesionale de Pianine și Transport Sigur cu Enache MutăriEnache Mutări este o companie românească de top, dedicată exclusiv...

Idei de Cadouri pentru Fiica: Coliere cu Mesaj Personalizat

Alegerea unui cadou pentru fiica ta este o oportunitate minunată de a-i arăta cât de mult o apreciezi și...

Salariul minim 2025 crește la 4.050 lei brut: Ce schimbări aduce pentru angajați și angajatori

Începând cu 1 ianuarie 2025, salariul minim brut pe economie va crește la 4.050 lei, conform unui proiect de...

S-ar putea să-ți placă
Recomandări