Lifestyle 6 sfaturi utile de care trebuie să ții cont...

6 sfaturi utile de care trebuie să ții cont înainte de a crea un site web

-

Internetul a făcut viața oamenilor mai ușoară în multe privințe. Pe de o parte, informații despre orice subiect pot fi găsite rapid și ușor. Pe de altă parte, este ușor să compari ofertele de la diferiți furnizori și astfel să faci o alegere în cunoștință de cauză.

Cu toate acestea, creșterea digitizării aduce și noi provocări. Luarea deciziilor, de exemplu, devine din ce în ce mai complexă. Dacă ești în căutarea unor informații, vei găsi nenumărate site-uri web, postări de blog sau videoclipuri despre aceasta. De exemplu, dacă introduci un anumit termen în căutarea Google, vor apărea extrem de multe rezultate. 

Astăzi îți vom împărtăși 6 lucruri pe care trebuie să le știi despre termenul de web design București. Vei afla ce poți face pentru ca un vizitator să își găsească drumul în jurul site-ului tău web, să obții informațiile dorite și astfel să nu părăsească pagina imediat pentru a încerca un altul.

Site web intuitiv

Vizitatorul trebuie să-și poată găsi drumul în jurul site-ului web intuitiv. Pentru aceasta ar trebui să fie evident sau cel puțin auto-explicativ. Încearcă să îți păstrezi site-ul web cât mai simplu posibil, oferă asistență acolo unde este necesar și răspunde la toate întrebările pe care acesta le poate avea în avans.

Navigare eficientă

Navigarea este o parte centrală a unui site de prezentare. Vizitatorul trebuie să-și găsească drumul fără probleme. Dacă nu găsește ceea ce caută sau dacă este nevoie de prea mult efort, va părăsi site-ul web și cel mai probabil nu va reveni. În principiu, există două moduri în care poți căuta informații pe un site web: unii folosesc bara de navigare, alții introduc termenul de căutare în bara de căutare. Prin urmare, este important ca atât bara de navigare să fie bine structurată, cât și căutarea să ofere rezultate corecte.

Calitate peste cantitate

Mulți presupun că ar trebui să proiectezi site-ul web astfel încât utilizatorul să aibă nevoie de cât mai puține clicuri pentru a ajunge acolo. Acesta nu este cu siguranță un gând greșit. Cu toate acestea, ar trebui să te concentrezi mai degrabă pe asigurarea faptului că vizitatorul site-ului web atinge obiectivul cu cât mai puțin efort (mental) posibil. 

Paginile web nu sunt citite, sunt scanate

Nu se folosește un site web așa cum se presupune de obicei în proiectarea acestuia. Foarte puțini oameni citesc un site web de la A la Z. Mai degrabă, acesta este scanat, astfel încât obiectivul să poată fi atins mai repede. Pentru ca pagina ta să poată fi scanată cu ușurință, textul ar trebui să fie împărțit în paragrafe mai mici și să aibă titluri corespunzătoare. 

Lucrurile importante mai întâi

În școală ai aflat că un text bun constă dintr-o introducere, un corp și o concluzie. Acest lucru nu se aplică textelor de pe site-uri web. Diverse studii au constatat că majoritatea vizitatorilor site-ului nu derulează o pagină în jos. Prin urmare, scrie cele mai importante afirmații în partea de sus și încearcă să-l convingi pe cititorul tău cu primele câteva cuvinte. O lungă introducere îl plictisește pe cititor; își va pierde interesul și cel mai probabil va părăsi site-ul.

Fii scurt

Nu plictisi cititorul cu conținut irelevant. Concentrează-te pe informațiile valoroase și prezintă-le într-un mod captivant. Un studiu de utilizare a arătat că textele de pe site-uri web ar putea fi reduse la un sfert în medie, fără a pierde conținut relevant pentru client. 

Cele mai recente știri

Romania a ajuns al doilea cel mai mare exportator de grâu din UE. Procesatorii se tem că nu vor putea asigura stocuri pentru consumul...

Romania a devenit al doilea cel mai mare exportator de grâu din Uniunea Europeană, dupa Franţa. Ţara noastră a...

Victor Micula, noul ambasador al României în Ucraina, și-a prezentat scrisorile de acreditare

România are oficial un nou ambasador în Ucraina. Victor Micula și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Zelenski. Ceremonia a...

România, locul II în Europa la locuințe ieftine, arată un studiu internațional. În câți ani își pot permite românii să-și cumpere o casă

România are printre cele mai ieftine locuinţe din Europa. Chiar și așa, puțini sunt cei care îşi permit să...

Întâlnire între Zelenski, Erdogan şi Guterres, joi, în Ucraina, anunță ONU

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, se va deplasa joi în Ucraina unde va participa la o întâlnire cu...

Datoria guvernamentală a ajuns în luna mai la 50% din PIB

Datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a crescut, în mai 2022, la 614,338 miliarde de lei, de la 602,871 miliarde...

În primele 6 luni, împrumuturile externe ale României au crescut cu peste 2,6 miliarde de euro. Datoria externă a României este atât de mare,...

România trăieşte tot mai mult pe datorie. În primele 6 luni ale acestui an, numai împrumuturile externe au crescut...

S-ar putea să-ți placă
Recomandări