Cafeaua este consumată de către iubitorii acestui gust deosebit, zilnic. Este o formă de a avea beneficiile ce ţin de energizare şi de o stare de bine generată de proprietăţile cafelei. Cafeaua poate avea o multitudine de arome şi gusturi şi este important să alegi cele mai bune soiuri pe care să le încerci. Pentru a bea cafea de specialitate care te va încânta şi care te va face să simţi aroma puternică şi bine definită, poţi vizita hautecup.ro. De aici vei putea selecta o cafea care să te îmbie şi care să te ajute să ai o experienţă deosebită a gustului.
Iată 5 motive pentru care este important să alegi să bei cafea de specialitate:
- Cafeaua are o aromă curată, proaspătă, specială
Aromele cafelei pe care o vei bea dacă alegi să guşti soiurile care sunt considerate a fi de specialitate, sunt complet diferite în comparaţie cu cele normale. Vei simţi aroma într-un mod pregnant, plăcut, proaspăt, fin. Vei putea detecta diferenţele între diversele soiuri prezente şi vei putea să te bucuri de gustul plăcut, bine definit.
- Cafeaua de specialitate este apreciată pentru proprietăţile sale
Orice mic detaliu ce ţine de cafeaua de specialitate a fost bine pus în valoare. Astfel, modul de recoltare sau de transport şi coacere, au fost gândite astfel încât să existe multiple proprietăţi care să te ajute să ai o experienţă unică. Pentru a bea cafea de calitate, cafea de specialitate, poţi merge la HauteCup, cafenea Constanta.
- Sub soiurile cafelei sunt importante
Există mai multe tipuri de soiuri de cafea. Cea mai cunoscută şi cea care primeşte cele mai multe puncte de la un Q grader calificat (forma prin care se notează soiurile diferite pentru a putea fi încadrate în categoria de cafea de specialitate), este cafeaua Arabica. O altă variantă populară pentru primirea unui scor înalt este Robusta.
- Cafeaua de specialitate este plantată şi recoltată într-un mod unic
În primul rând se pune accent pe solul în care este plantată cafeaua şi se aleg cele mai bune perioade ale anului, care sunt în conformitate cu nevoile plantei. Metodologia de plantare este şi ea importantă şi sunt respectate anumite proceduri care aduc rezultatele aşteptate. Apoi, după ce plantele au crescut, se pune problema recoltării. Deoarece boabele de cafea sunt în stadii diferite de coacere, fermierii aleg să le recolteze manual, făcând o selecţie foarte fină a diverselor boabe. Astfel, se aleg boabele care sunt coapte potrivit de mult, eliminându-le pe cele care au depăsit un anumit stadiu, şi, mai apoi, lăsându-le să se coacă pe cele care nu sunt încă la stadiul lor final. Diferenţa principală o să fie vizibilă în aroma plăcută, care este dată de procesul de prelucrare doar a boabelor corect selectate.
- Cafeaua de specialitate se degustă fin
Cafeaua de specialitate se bea alături de cei mai buni prieteni sau se consumă atunci când vrei un moment de răsfăţ deosebit. Astfel, o pui în valoare şi simţi bucuria de a avea o experienţă unică a aromei.